22 Ιουν 2015

Χθες ,Κυριακή 21 Ιουνίου, κατά τις μεσημεριανές ώρες πραγματοποιήθηκε η εγκατάσταση μιας κεραίας ίσως κινητής τηλεφωνίας -δε γνωρίζουμε περί τίνος ακριβώς πρόκειται- σε απόσταση 150-200μ από τα σπίτια του χωριού. Παρά τις έντονες διαμαρτυρίες της τοπικής κοινωνίας η εγκατάσταση έγινε.
Η συγκεκριμένη κεραία είναι ίσως μεγάλης εμβέλειας καθώς το μέγεθός της είναι αρκετά μεγάλο και είναι πολύ πιθανό να παράγει ανησυχητικές ποσότητες ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων. Οι ασύρματες ακτινοβολίες που εκπέμπουν οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας έχουν πλέον χαρακτηριστεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ως «πιθανά καρκινογόνες».
Η ακτινοβολία από τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας προκαλεί αύξηση της διαπερατότητας του αιματοεγκεφαλικού φραγμού, βλάβες στα νευρικά κύτταρα και αύξηση του οξειδωτικού στρες.

Πρέπει να προβληματιστούμε όλοι ,λοιπόν, και να σκεφτούμε τις συνέπειες οπού θα έχει η κεραία αυτή στη ζωή των κατοίκων του χωριού καθώς είναι τοποθετημένη δίπλα μας!  Στις δύσκολες αυτές στιγμές που περνά όλη η παγκόσμια κοινότητα πρέπει να σκεφτούμε αν το κέρδος των εταιριών είναι σημαντικότερο από τις ζωές μας!


Φωτογραφίες: