Φορείς

           Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου "Άγιος - Γεώργιος"Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλοπρόοδων Δαφνιωτών ιδρύθηκε το 1929 από τους κατοίκους του Δαφνίου και τα μέλη του αποτελούνται κυρίως από νέους με όρεξη και δημιουργία. Η δράση του συλλόγου είναι πολύπλευρη και με κύριο σκοπό την κοινωνική και πολιτιστική αναβάθμιση της τοπικής κοινότητας του ΔαφνίουΑπό το 1929 η δραστηριότητα του συλλόγου περιλαμβάνει τη διοργάνωση πολλών εκδηλώσεων και παρεμβάσεων, σε διάφορους τομείς σε συνεργασία πάντα με την τοπική αυτοδιοίκηση και τους άλλους Συλλόγους. Ο σύλλογος αναλαμβάνει τη διοργάνωση πληθώρας εκδηλώσεων, όπως είναι η φιλοξενία θεατρικών παραστάσεων με γνωστούς ηθοποιούς του θεάτρου και του κινηματογράφου σε κλασικά έργα, δράματα, κωμωδίες και επιθεωρήσεις, καθώς και οι συναυλίες με γνωστούς τραγουδιστές του σύγχρονου, έντεχνου, λαϊκού, ρεμπέτικου, παραδοσιακού τραγουδιού, αλλά και κλασσικής μουσικής.  Ακόμα, έχει αναλάβει την διοργάνωση της Γιορτής Κρασιού , η οποία γίνεται στις αρχές του Οκτώβρη, η γιορτή καθιερώθηκε από το 2011 και τον μοναδικό Βλάχικο Γάμο , ο οποίος για πρώτη φορά πραγματοποιήθηκε το 1963 ,από τον Σταύρο Μυλωνάκο.

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Δαφνίου διαθέτει:


Χορευτικό Τμήμα
- Μουσικό Τμήμα 
- Σκακιστικό Τμήμα
- Ομάδα Νεολαίας


                           Γ.Σ "Ολυμπιάδα Δαφνίου"


Ο Γυμναστικός Σύλλογος "Ολυμπιάδα Δαφνίου" ιδρύθηκε γύρω στο 1983.Διαθέτει Αντρικό Τμήμα Καλαθοσφαίρισης το οποίο αποτελεί ένα από τα πιο παλιά Τμήματα Καλαθοσφαίρισης στη Λακωνία.Συμμετέχει στα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.ΚΑ.Σ.ΚΕ.ΝΟ.Π (Ένωση Καλαθοσφαιρικών ΣωματείωνΚεντρικής & Νότιας Πελοποννήσου).
Τμήμα Μπάσκετ Ανδρών

            
                                                                     

               

                        Αθλητικός Όμιλος Δαφνίου


Α.Ο.Δαφνίου 2011
Ο Αθλητικός Όμιλος Δαφνίου (Α.Ο.Δ) ιδρύθηκε το 1959 .Μπορεί να χαρακτηριστεί ως ένα από τα πιο ιστορικά ερασιτεχνικά σωματεία της Λακωνίας.  Ο Α.Ο.Δαφνίου έχει κατακτήσει ένα πρωτάθλημα Λακωνίας το 1979 και κατάφερε να αγωνιστεί και στην Δ'Εθνική το 1998.
Δυστυχώς η ομάδα δεν είχε την οικονομική άνεση ούτε τους ανάλογους παίκτες για να κρατηθεί σ’αυτήν την κατηγορία. Έτσι τον επόμενο χρόνο υποβιβάστηκε στις τοπικές κατηγορίες της Λακωνίας.
Στον Α.Ο.Δαφνίου έκανε τα πρώτα βήματα του ο ,καταγόμενος από το Δαφνί Λακωνίας, Ηλίας Αναστασάκος. Ο Ηλίας έχει αγωνιστεί σε μεγάλα σωματεία όπως την Α.Ε.Κ , τον Π.Α.Ο.Κ τον Αστερα Τρίπολης κ.α . Ακόμα, στον Α.Ο.Δαφνίου έχουν ξεκινήσει ποδοσφαιριστές που έχουν αγωνιστεί σε ομάδες Β' και Γ' Εθνικής όπως ο Κων/νος Οικονόμου, ο Χαλούλος Κων/νος, Σουρτζής Παναγιώτης και άλλοι . 
Για όλους αυτούς τους λόγος ο Α.Ο.Δαφνίου θεωρείτε από πολλούς "ποδοσφαιρομάνα" της Λακωνίας. Προπονητής εδώ και 7 χρόνια είναι ο κ. Ιωάννης Κουτσοβασίλης, ο οποίος έχει προσφέρει πάρα πολλά στην ομάδα μας σε όλη την διάρκεια της θητείας του ως προπονητής.

Αυτήν την στιγμή διαθέτει :

Τμήμα Ποδοσφαίρου Αντρών
Παιδικό Τμήμα ΠοδοσφαίρουΤο πρώτο Συμβούλιο αποτέλεσαν οι εξής:
1.) Λαμπρινός Περικλής του Παν.            Πρόεδρος
2.) Στρατάκος Νικόλαος του Δημ.           Αντιπρόεδρος
3.) Μυλωνάκος Σταύρος του Λεων.         Γραμματέας
4.) Χαλούλος Δημήτριος του Νικ.            Ταμίας
5.) Πουλάκος Περικλής του Χρ.              Έφορος
                                 Κοινότητα Δαφνίου

Η Κοινότητα Δαφνίου ιδρύθηκε το 1912 και λειτούργησε το 1914 ,με το γνωστό αποκεντρωτικό νόμο του Μεγάλου Ελευθέριου Βενιζέλου, πραγματοποίησε μεγάλα και θαυμαστά έργα. Ολοι οι Πρόεδροι και τα Κοινοτικά Συμβούλια εργάσθηκαν υποδειγματικά για το καλό του χωριού τους ώστε το Δαφνί να γίνει ονομαστό και σπουδαίο. Το 1997 με το πρόγραμμα "Καποδίστριας" εντάχθηκε στον Δήμο Κροκεών και ύστερα από το πρόγραμμα "Καλλικράτης" εντάχθηκε στον Δήμο Ευρώτα. Στις Δημοτικές εκλογές του 2014 το Συμβούλιο της Τ.Κ. Δαφνίου που εξελέγη είναι το εξής:

1. Βεργυρής Γεώργιος            Πρόεδρος
2. Τσαρούχας Παναγιώτης      Μέλος
3. Χαλούλος Κων/νος             Μέλος                            Σύλλογος Δαφνιωτών Οτάβα

Στην πρωτεύουσα του Καναδά ,την Οτάβα κατοικεί ένας μεγάλος αριθμός Δαφνιωτών οι οποίοι έχουν ιδρύσει τον Σύλλογο Δαφνιωτών Οτάβας . Εδώ και χρόνια έχουν προσφέρει πάρα πολλά και έχουν κάνει δωρεές για μεγάλα έργα όπως η κατασκευή του Ι.Ν Αγίου Γεωργίου, το Κοινοτικό Κτήριο του χωριού κ.α. Το blog μας καθώς και όλοι οι Δαφνιώτες τους ευχαριστούν για όλα όσα έχουν προσφέρει όλα αυτά τα χρόνια.