25 Μαΐ 2015

Ξεκίνησε ήδη η λειτουργία προγραμμάτων γενικής εκπαίδευσης ενηλίκων στο Δαφνί.
Το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης Δ.Ευρώτα με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνίου έθεσε σε λειτουργία δύο προγράμματα στο Δαφνί με θέμα: "Οικιακή Μελισσοκομία" και "Διαδυκτιακά εργαλεία και υπηρεσίες στην καθημερινή ζωή". Στο τέλος των σεμιναρίων θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολουθησης.

Τα παρεχόμενα προγράμματα εκπαίδευσης απευθύνονται σε όλους τους ενήλικες, ανέργους και εργαζόμενους, ανεξάρτητα από φύλο, μορφωτικό επίπεδο, χώρα καταγωγής, τόπο διαμονής, νέους, φοιτητές κ.λπ. με μόνη προυπόθεση το ενδιαφέρον τους για γνώση και ενεργό συμμετοχή.


Όπως αναφέρει και η Υπέυθυνη Εκπαίδευσης, Ανάπτυξης και Διασφάλισης Ποιότητας Κ.Δ.Β.Μ. κα.Σουζάνα Χιώτη:

" Σκεφτείτε πως κάθε γειτονιά του Δήμου, είναι ένα μεγάλο, διαρκές και εξελισσόμενο "σχολείο". Σκεφτείτε ακόμα, πως αυτό το "σχολείο" προσπαθεί μέσα στα χρόνια, εκούσια ή ακoύσια, να ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες ανάγκες της ευρύτερης τοπικής κοινωνίας,προκειμένου να υπάρχει.

Σκεφτείτε τέλος, πως αυτό το βιωματικό "σχολείο" έχει τη δυνατότητα να εμπλουτιστεί , να διευρυνθεί, να προσδιοριστεί, να επαναπροσδιοριστέι και να συνεχίσει στο χρόνο, αφού προηγουμένως συναντηθεί με διπλανά ή και πιο απομακρυσμένα "σχολεία-γειτονιές", σ'ένα οργανωμένο πλαίσιο ενεργούς μάθησης, το οποίο παρέχεται δωρεάν σε κάθε πολίτη του Δήμου. "