19 Απρ 2015

Με μεγάλη επιτυχία έφτασε στο τέλος του το "2ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά Δαφνίου Λακωνίας" που διεξήχθη σήμερα στο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Δαφνίου. Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι συμμετέχοντες άρχισαν σιγά σιγά να συγκεντρώνονται και το τουρνουά ,ύστερα από ολιγόλεπτο καλωσόρισμα του προέδρου του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνίου, κ. Κατσούλη Γιάννη, ξεκίνησε περίπου στις 11.30 π.μ..
Το κλίμα που επικράτησε ήταν ιδιαίτερα καλό καθώς και ο αρκετά μεγάλος αριθμός συμμετοχών επιβράβευσε τους διοργανωτές οπού έκαναν τα μέγιστα δυνατά για να φέρουν εις πέρας το φετινό τουρνουά. Το "παρών" έδωσαν μεταξύ άλλων οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κ. Παναγιωτακάκος Ηλίας και κ. Νταλιάνης Αναστάσιος καθώς και ο προπονητής της Σκακιστικής Ομάδας Σπάρτης, κ. Κωστιάνης Γιώργος. Οι συμμετέχοντες στην Α' Κατηγορία ήταν 25 και η Β' Κατηγορία αποτελούνταν από 17 παιδιά. Αξίζει να αναφέρουμε πως υπήρξαν αρκετές συμμετοχές από την Σκακιστική Ομάδα της Σπάρτης και της Τρίπολης καθώς και πολλοί φίλοι του αθλήματος από Γεράκι, Έλος και άλλα χωριά του νομού μας.
Νικητής στην Α'Κατηγορία αναδείχθηκε κ. Κωστιάνης Γιώργος οπού σημείωσε 6 νίκες χωρίς καμία ισοπαλία ή ήττα καθώς και την δεύτερη θέση κατέλαβε ο Βλάσσης Μπουρνάκας και στην τρίτη θέση ισοβάθμισαν οι Βαμβακάρης Μάριος και Γούργαρη Μαριάννα. Το 2ο Ανοικτό Σκακιστικό Τουρνουά απέσπασε θετικά σχόλια από τους παρευρίσκοντες καθώς είναι μια πρώτη προσπάθεια μυήσης των νέων του νομού μας , στο μαγικό χώρο του σκακιού.

Τέλος, θα θέλαμε και εμείς με την σειρά μας να ευχαριστήσουμε τον κ. Κωστιάνη Γιώργο για την πολύτιμη υλική -και όχι μόνο- βοήθεια που πρόσφερε καθώς και τους κ. Δρούσια Γιάννη και κ. Κουτούζωφ Γιάννη για όλη τους την υποστήριξη . Ακόμη, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε και τα μέλη της Σκακιστικής Ομάδας Τρίπολης και Σπάρτης καθώς και κάθε φίλο του αθλήματος που τίμησαν με την παρουσία τους το Τουρνουά μας .

Ελπίζουμε το Σκακιστικό Τουρνουά στο Δαφνί να γίνει σιγά σιγά παράδοση και να πραγματοποιείτε κάθε χρόνο στο χωριό.
Συγχαρητήρια στο Πολιτιστικό Σύλλογο και την Σκακιστική Ομάδα Δαφνίου για την άρτια διοργάνωση αυτής της πρωτόγνωρης εκδήλωσης για την περιοχή μας.


(Θα ενημερώσουμε σύντομα με αναλυτική περιγραφή των συμμετεχόντων καθώς και τα αποτελέσματα των γύρων)


Ακολουθούν φωτογραφίες:

κ. Κωστιάνης Γιώργος



Νικητές της Α'Κατηγορίας












Νταλιάνης Αναστάσιος

Αρριανάς Δημήτρης και Κωστιάνης Γιώργος


Τα παδιά της Β'Κατηγορίας

Εν ώρα διεξαγωγής αγώνων

Γιάννης Δρουσιας vs Κωστιάνης Γιώργος

Ο κ.Κατσούλης απευθύνει καλωσόρισμα