8 Ιουν 2017

Σημαντική διάκριση του Δημοτικού σχολείου Δαφνίου

Με χαρά σας ανακοινώνουμε ότι παρουσιάστηκε στη Βιβλιοθήκη Σπάρτης την Πέμπτη 1 Ιουνίου 2017 το εκπαιδευτικό πρόγραμμα «Στα μονοπάτια των πλανητών» που υλοποιήθηκε από τους μαθητές της Πέμπτης και Έκτης τάξης του Δημοτικού σχολείου Δαφνίου .
Το πρόγραμμα συμπεριλήφθηκε στην εκδήλωση που οργάνωσε η υπεύθυνη σχολικών δραστηριοτήτων της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Λακωνίας κα. Θάλεια Λαμπρινού. Την παρουσίαση του προγράμματος ανέλαβε η συντονίστρια δασκάλα Ιωάννα Ροβολή με τους μαθητές της Έκτης Γιώργο Παναγιωτακάκο και Νίκο Λουμάκο.
Στα πλαίσια της δημιουργικής απασχόλησης των μαθητών με το ηλιακό σύστημα το σχολείο συμμετείχε στον 1ο διαγωνισμό αστρονομίας και διαστήματος .Την Κυριακή 28 Μαίου ώρα 12-1 πήραν μέρος μέσω διαδικτύου οι μαθητές Ηλίας Θεοδωρακάκος, Τζοάνα Τούφα, Γιώργος Παναγιωτακάκος,Παναγιώτα Μανωλάκου και Άρης Κυπρής. Οι δύο πρώτοι διακρίθηκαν, θα λάβουν έπαινο ,βιβλία , περιοδικά αστρονομικού περιεχομένου και θα συμμετέχουν σε κλήρωση για ένα τηλεσκόπιο.
Τα συγχαρητήριά μας σε όλους τους μαθητές και ευχόμαστε να συνεχίσουν την πορεία τους με επιτυχίες.

Η διάκριση αυτή αποκτά μεγαλύτερη αξία γιατί ένα ολιγοθέσιο επαρχιακό σχολείο βγαίνει από τα στενά του όρια και συμμετέχει επιτυχώς σε έναν Πανελλήνιο διαγωνισμό .

Η διευθύντρια Σταυρούλα Φλώρου


Η δασκάλα Ιωάννα Ροβολή