20 Φεβ 2018

Άλλος ένας βλάχικος γάμος στο Δαφνί!

Ένα δρώμενο με παρουσία δεκαετιών στο χωριό μας οργανώθηκε και υλοποιήθηκε για ακόμη μια χρόνια από τον πολιτιστικό σύλλογο Δαφνίου"ο Άγιος Γεώργιος".

Σε μια δύσκολη χρονικά περίοδο λόγω πολλών άσχημων γεγονότων, αλλά και των αντίξοων καιρικών συνθηκών αρκετός κόσμος βρέθηκε στη πλατεία του χωριού μας για να παρακολουθήσει και να διασκεδάσει με τα παραδοσιακά δρώμενα.
Έτσι και φέτος η λατέρνα με τις τσιγγάνες, η αρκούδα ,ο Ζευγώλατης με τα βόδια,οι μεθύστακες,τα γαϊδουράκια,οι γανωτες ,η σούστα και ο αργαλειός ζωντάνεψαν στιγμές και επανέφεραν αναμνήσεις από τον τρόπο ζωής στα χωριά μας πριν δεκαετίες!

Αποκορύφωμα όλων ο βλάχικος γάμος που από φέτος έχει και δικό του τραγούδι!!!
Θερμές ευχαριστίες στον Δήμο Ευρώτα, στην περιφερειακή ενότητα Λακωνίας και προσωπικά στην Αντιπεριφερειάρχη κ. Τζανετεα για την στήριξη αλλά και το αδιάλειπτο ενδιαφέρον της προς το σύλλογο μας ,στους κ. Μανιατακο Δημήτρη, κ. Πολολό Γεώργιο, κ. Θεοδωράκακο Νικο και την οινοποιεία Ταΰγετος, κ. Νταλιάνη Κωνσταντίνο ,κ. Καββαδία Νικο,κ. Χριστοφιλακη Γεώργιο Τσαρούχα Βασίλη, κ Στριγγλογιαννη Διονυση ,κ. Μανωλάκο Κωνσταντίνο, κ. Χριστφιλακη Γεώργιο, κ. Καββαδια Σταύρο και τον φούρνο Πολυαρτον, κ. Γεωργαντωνη και κ. Γκουβούση με το παράρτημα άρτου στο Δαφνί,κ. Κατσουλη Σταύρο,οι οποίοι συνέβαλαν ο καθένας με τον δικό του τρόπο ώστε να πραγματοποιηθούν τα παραπάνω.

Ευχαριστούμε όλους τους συμμετέχοντες παιδιά και ενήλικες γιατί χωρίς την παρουσία τους θα ήταν αδύνατον να υπάρξει βλάχικος γάμος.

Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον κ. Διαμαντακο Δημήτρη ο οποίος για μια ακόμη χρόνια έκανε την παρουσίαση του βλάχικου γάμου!

Θα συνεχίσουμε να στηρίζουμε τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας ,καθώς και να αναδεικνύουμε πτυχές της παράδοσης μας γιατί πιστεύουμε ακράδαντα πως αποτελούν φωτεινό οδηγό για το μέλλον μας.

Καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους!



Εκ του Πολιτιστικού Συλλόγου Δαφνίου.







Βίντεο από τον φετινό Βλάχικο Γάμο: